Teams Rooms versus Barco Meeting Room

Welke setup is het meest geschikt voor jouw organisatie? Wanneer kies je voor Teams Rooms, of waarom zou je beter voor Barco ClickShare kiezen? Alles hangt af van jouw vergaderruimte(s) én vooral van de online vergadertool(s) die jij het meeste gebruikt voor je hybride vergaderingen. Met andere woorden de perfecte setup is de configuratie die ervoor zorgt, dat jij zorgeloos kan video bellen met anderen door één klik op de knop. Ontdek in deze blog het verschil tussen Teams Rooms en Barco inclusief de mogelijkheden!

Wat is een Teams Room?

Een Teams Room is een vergaderruimte volledig uitgerust met Teams Rooms en de bijhorende hardware. Teams Rooms is een licentie die jouw meeting room omtovert tot een all-in-one Teams meetingroom. Zo kan jij zorgeloos video bellen met externen of collega’s. Als je binnen je organisatie 90% van de tijd met de tools van de Microsoft 365 Suite werkt – lees vooral met Microsoft Teams -, dan is deze setup een zeer logische keuze voor jouw bedrijf. Wil je meer uitgebreide informatie rond Teams Rooms? Lees hier alles wat je moet weten.

Wat is een Barco Clickshare Conference Room?

Een Barco Clickshare Conference Room is uitgerust met Barco ClickShare Conference. Barco ClickShare is niet een licentie die je aanschaft voor een meeting room, maar hardware die je aanschaft per vergaderruimte. Wat maakt dat je niet met een vendor lock-in zit! Ideaal als je hybride (video)vergaderingen hebt via diverse vergaderplatformen zoals Zoom, Webex, Google Meet, Teams… Doormiddel van één klik op de Barco ClickShare Button start of neem je deel aan een hybride meeting. Meer weten over deze draadloze conferencingsysteem en de verschillende types (Barco C en Barco CX)? Surf naar onze Barco ClickShare Conference pagina boordevol informatie mét geïntegreerde webshop!

Wat zijn de verschillen tussen Teams Rooms & Barco?

Beide oplossingen zijn geschikt voor elk type organisatie (klein, middelgroot of groot). Je keuze is afhankelijk van de vergadertool(s) die jouw organisatie gebruikt, alsook wie het gaat gebruiken. Op basis van deze twee factoren zal je al dan niet al je vergaderruimtes inrichten met Teams Rooms of Barco. Of misschien is een combinatie van beide hybride vergaderoplossingen de ideale setup voor jouw bedrijf.

Kies en start op elk moment via één klik jouw hybride vergadering op. Ontdek hieronder de belangrijkste verschillen:

Teams Rooms

 • COMPATIBILITEIT: Is specifiek ontwikkeld om videoconferencing via MS Teams naar een hoger niveau te tillen. Pluspunt het is ook volledig geïntegreerd met MS Outlook en andere Microsoft 365 tools.
 • GEBRUIKSVRIENDELIJK: Snel en eenvoudig in gebruik. Alles is met elkaar verbonden waardoor alles in de vergaderruimte geactiveerd kan worden doormiddel van één klik. Hierdoor is direct iedereen zichtbaar én hoorbaar.

  Presenteren, je scherm delen, een whiteboard sessie starten, iemand toevoegen aan de call, … Je kan alles centraal beheren.
 • DEVICE & TOEBEHOREN: Eigen laptop is niet nodig, gans de vergaderruimte is ingericht met de nodige hardware om alles centraal te beheren.

  Zo kan je bijvoorbeeld je vergaderruimte inrichten met een Logitech Rally Bar (= een slimme camera & soundbar in één) en een Logitech Tap (= de centrale besturing met diverse features).
 • TYPE BEDRIJF/SECTOR: Ideaal voor bedrijven die toegewijd met Microsoft 365 en Microsoft Teams werken. Dit is zeker geen must.

  Ervaring leert ons dat dienstverlenende bedrijven vaak met gestandaardiseerde tools zoals Microsoft 365 werken. Waardoor de keuze voor Teams Rooms snel gemaakt is.
 • LICENTIE: Een licentie in je bezit hebben, is een must! Tot 25 meetingrooms kan je gebruik maken van de gratis Microsoft Teams Rooms Basic licentie.

  Meer dan 25 vergaderruimtes? Dan heb je een Microsoft Teams Rooms Pro licentie nodig. Meer info.

Barco ClickShare

 • COMPATIBILITEIT: Dit conferencingsysteem kan gebruikt worden in combinatie met elk type vergaderplatform. Denk hierbij aan Zoom, Webex, Google Meet, Microsoft Teams,…
 • GEBRUIKSVRIENDELIJK: Snel en eenvoudig in gebruik. Doormiddel van de Barco ClickShare button kan je gemakkelijk presenteren en content delen.

  Via een USB camera + soundbar is iedereen zichtbaar én hoorbaar. Alleen kan je niet alles via de Barco centraal besturen. Wil je iemand toevoegen aan de call? Dan zal je dit manueel moeten doen via je laptop.
 • DEVICE & TOEBEHOREN: Alles start vanuit jouw laptop én wordt geactiveerd doormiddel van de Barco ClickShare Button en de Barco Base United die geconnecteerd is met jouw camera, soundbar en (touch)screen.
 • TYPE BEDRIJF/SECTOR: Ideaal voor bedrijven waarbij veel externen over de vloer komen, of die met veel externe partijen samenwerken. Dan wordt er gretig gebruik gemaakt van diverse vergaderplatformen.

  Ervaring leert ons dat bouw bedrijven, agencies,… niet toegespitst zijn op één vergaderplatform én dankzij Barco kunnen ze snel schakelen tussen diverse platformen.
 • LICENTIE: Je hebt geen licentie nodig. Per vergaderruimte schaf je een Barco ClickShare Conference aan en je bent vertrokken.

  Geen vendor lock-in!

Tal van klanten kozen voor Barco, Teams Rooms of een combinatie hiervan!

Kies voor een state-of-the-art hybride vergaderruimte

Wij helpen je graag verder bij het inrichten van jouw vergaderruimte(s). Als Microsoft & Barco partner kunnen we je tal van vergaderoplossingen aanreiken. Dit gecombineerd met de juiste video conferencing hardware van Logitech en Poly.

Alles start vanuit de noden van jouw organisatie en wordt op maat uitgewerkt. Altijd welkom voor een hands-on demo!

Vragen? Just shoot & laat je volledig ontzorgen.