SharePoint: intelligente communicatie
& document management via 1 platform

Meer weten?

Vraag nu je offerte aan!

Zeg vaarwel tegen urenlang zoeken naar een file omdat je niet weet waar je collega het heeft opgeslagen én deel in een handomdraai je werkfile met iemand extern. Dit 100% veilig en jij bepaalt zelf wat de persoon in kwestie met jouw file kan: downloaden en bekijken, enkel bekijken of ook bewerken. Ontdek zelf de mogelijkheden die SharePoint te bieden heeft als intranet site, document management systeem en de voordelen in het algemeen. Met als kers op de taart: geautomatiseerd én voortaan met een vleugje AI!

Slimmer samenwerken, communiceren en documenten beheren, dat is SharePoint Online in een notendop. Het is het ultieme platform van Microsoft 365 dat je kan inzetten om je interne communicatie centraal te bundelen en het beheer van alle files te centraliseren. Het is als het ware een all-in-one samenwerkingsplatform die je op alle vlakken verbindt met collega’s en externen. Lees hier wat het voor jouw organisatie kan betekenen!

SharePoint als intelligent intranet

De mogelijkheden met SharePoint intranet zijn eindeloos. Het is aan jou, als organisatie om te bepalen hoe je jouw intranet site (= SharePoint site of hubsite) gaat indelen én inzetten. Jij hebt de touwtjes in handen en bepaalt welke informatie, documenten, events of andere nuttige items centraal gebundeld worden én voor wie. Zo kan je perfect een site maken die beschikbaar is voor alle medewerkers, of enkel voor een bepaalde afdeling, of rond een bepaald project. Op deze manier vinden jouw medewerkers, of teamleden van een afdeling in één oogopslag alle informatie met bijhorende items terug. Superhandig én alles binnen handbereik! Anywhere, anytime, on every device 😉

Als organisatie bepaal jij de lay-out van je intranet en eventuele andere SharePoint sites. Dankzij de gemakkelijke ‘drag & drop’ functie bouw je het in mum van tijd naar jouw noden. Hieronder enkele voorbeelden van intranet sites die geschikt zijn voor de hele organisatie, inclusief afdeling of team sites waarop relevante items voor een bepaalde departement worden gebundeld. Denk hierbij aan een afdelingssite voor HR rond gans het onboarding proces, of een site rond gebruikersadoptie met video’s om medewerkers te trainen, of een sales site die alle nodige templates en presentaties voor de sales afdeling centraliseert. Zo creëer je engagement op de werkvloer.

SharePoint als document management systeem

Met SharePoint schakel je een niveau hoger wat betreft content management, ofwel document management in haar ruimste zin. Dankzij de verschillende mogelijkheden binnen SharePoint kan je écht alles bundelen, delen en in realtime met elkaar samenwerken! Dit via:

 • SharePoint sites op diverse niveaus (organisatie/afdeling/team/project);
 • Documentbibliotheken;
 • Een beeldbank of afbeeldingsbibliotheek;
 • SharePoint-lijsten (achterliggend Microsoft Lists).


Voeg de gewenste metadata en tags toe aan je files én groepeer, zoek of filter alle bestanden naar jouw noden.

Meer weten?

Vraag nu je offerte aan!

De voordelen van SharePoint

Eerst en vooral zorgt SharePoint Online ervoor dat alle content én file types (documenten, afbeeldingen, video’s,…) centraal beheerd en beschikbaar gesteld worden. Wat de volgende voordelen met zich meebrengt:

 • Vind in mum van tijd de informatie, documenten en andere bestanden die je zoekt. Dit dankzij centralisatie en structured data (metadata, gepersonaliseerde tags), wat het zoeken & filteren aanzienlijk vergemakkelijkt;
 • 100 % engagement & betrokkenheid op de werkvloer gegarandeerd, door via intranet alle nieuwigheden en toekomstige events met medewerkers/collega’s te delen;
 • Deel 100 % veilig je documenten of andere file types met de buitenwereld;
 • Raadpleeg je files vanop ieder toestel, ook on-the-go;
 • Governance: overzichtelijk SharePoint bibliotheken en lijsten dankzij gestructureerde gegevens;
 • Door SharePoint in combinatie met Microsoft Teams te gebruiken, boost je jouw productiviteit enorm. Het stelt je in staat om via één platform alle informatie en bestanden te delen met je teamleden. Op deze manier vereenvoudig je de communicatie sterk, vaarwel ‘heen-en-weer gemail’, én kan je heel gemakkelijk in team online samenwerken aan een project;
 • Document management (of content management) in SharePoint is de ideaal oplossing voor elk type organisatie. Zo hebben wij bijvoorbeeld al overheden en gemeente besturen ondersteund in hun SharePoint proces. Gemeente Erpe-Mere deed een beroep op Hello om hun migratie in goed banen te leiden én hebben we eveneens een user adoptie traject voor ze uitgestippeld. En ook gemeente Oud-Turnhout kon rekenen op onze knowhow.
Spol-Devices

Geautomatiseerde processen dankzij Power Automate

Stond je er al bij stil dat je processen binnen SharePoint Online kan automatiseren met behulp van Microsoft Power Automate (vroeger: Microsoft Flow)? Hoe je het stroomlijnt én wat je automatiseert, dat beslis jij. Je kan starten met het opzetten van simpele flows zoals: het instellen van meldingen, een check-in/check-out procedure definiëren, of een goedkeuringsflow opzetten. Ook de complexere workflows kunnen gestroomlijnd worden. Kortom door deze twee krachtige apps met elkaar te verbinden, geeft een enorme boost aan de productiviteit van jou en je teamleden.

TIP: Koppel Microsoft Power BI aan je SharePoint-omgeving én tover data geautomatiseerd om tot interessante dashboards. It’s all about data & insights

SharePoint Premium: SharePoint met een vleugje AI

De kracht van SharePoint wordt vaak onderschat. Iedereen gebruikt Microsoft 365 en de befaamde apps Microsoft Teams, OneDrive, Stream, … maar vaak wordt SharePoint in dit rijtje vergeten. Terwijl dit platform nóg meer body geeft aan de bovenstaande apps én ze vaak achterliggend al met elkaar verweven zijn. Beeld je in dat je deze tool nu nog krachtiger kan maken door je productiviteit een extra boost te geven dankzij AI.

Door SharePoint Premium aan te schaffen, til je het content management platform naar ‘the next level’. Dit met Microsoft Copilot als jouw AI-assistent en rechterhand. Op deze manier wordt het beste van centralisatie en automatisatie gecombineerd met AI. Dit stelt je in staat om de productiviteit van jou en jouw collega’s naar een ongezien niveau te tillen. Door SharePoint met AI te combineren, zijn deze drie zaken niet langer toekomst muziek:

 • Geautomatiseerde content verwerking: dankzij AI-gestuurde automatisering kan je in mum van tijd document opbouwen, ordenen en hieraan de nodige tags toekennen. Microsoft Copilot is dan zelfs in staat om de volledige inhoud van deze documenten te ‘doorzoeken’ om jou vervolgens een samenvatting te geven op jouw gestelde vraag.
 • Nog meer governance wat betreft documentbeheer: zeg vaarwel tegen wildgroei van documenten die nooit gebruikt worden, of onvolledige werkfiles. Dankzij pre-gedefinieerde levenscyclussen dit type content automatisch gearchiveerd. Bye bye clutter!
 • Optimaliseer content(-creatie): verhoog de productiviteit door content geautomatiseerd actueel te houden én automatiseer het proces. Denk hierbij aan automatische contentcreatie voor facturatie, contracten en dergelijke. Alles loopt op rolletjes!

TIP: je kan zelfs een SharePoint site bouwen op basis van prompts, hoe gemakkelijk is dat wel niet!

Word een zelf een SharePoint Expert!

Zit je met vragen rond migratie, of best practices? Onze SharePoint experts helpen je graag verder met de opzet van jouw SharePoint project. Is de setup al achter de rug, maar blijf je zitten met het gevoel dat er nog meer uit te halen valt? 

Je kan ook op ons rekenen voor een hands-on SharePoint opleiding. Alle wegen leiden tot SharePoint 😉

1 aanspreekpunt, 1 partner voor al jouw zakelijke communicatie!

Wil je meer weten over SharePoint? Onze experts helpen je graag verder.Zit je nog met vragen?

Wij helpen je graag verder! Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen rond SharePoint Online voor je gebundeld. Heb je alsnog vragen dan horen we het graag

SharePoint is een content management systeem (cms), ook wel document management systeem (cms) genoemd. Het stelt je als organisatie in staat om op een gestructureerde manier alle informatie (documenten, afbeeldingen, video’s en andere werkbestanden) centraal te bundelen. Dit 100% beveiligd in de cloud! Wat maakt dat alles wat geüpload is in SharePoint vanop elke locatie en ieder toestel kan worden geraadpleegd. Naast files opslaan en raadplegen, stelt het je ook perfect in staat om in realtime hieraan (samen) te werken én om alles op een veilige manier met externen te delen.

Een hubsite of SharePoint hub is een site binnen SharePoint waaraan je diverse andere SharePoint sites kunt koppelen. Door dit te doen, kan je heel gemakkelijk navigeren naar de gekoppelde SharePoint sites aangezien deze steeds zichtbaar blijven bovenaan in de balk/het lint. In 90% van de gevallen wordt Intranet als hubsite genomen en worden daaronder diverse sites gekoppeld.

Met OneDrive kan je files enkel opslaan en delen. Daarnaast is het ook eerder bedoeld voor eigen gebruik. Reden: hiermee kunnen geen structuren gecreëerd worden voor de hele organisatie. SharePoint Online daarentegen dekt de volledige lading van opslaan, delen en samenwerken. Dit alles op een zeer gestructureerde manier.

SharePoint is gratis, als je over de licentie “Microsoft 365 Business Standard” of hoger beschikt. Dan zit de SharePoint app standaard in je Microsoft 365 Suite vervat. Heb je deze licentie niet, dan kan je ook de licentie “SharePoint Plan 1” aanschaffen. Zo heb je enkel alle features van SharePoint Online, OneDrive en Microsoft Lists binnen handbereik. Meer hierover kan je terugvinden op de website van Microsoft 365.

Dit is een extra licentie (add-on) die je kan aankopen boven op je huidige licentie. Zo kan je AI, lees Microsoft Copilot, toevoegen aan jouw SharePoint omgeving. Meer informatie over de werking vind je hier.

Deze twee samenwerkingsplatformen zijn achterliggend met elkaar verbonden. Zodra je een Microsoft Team aanmaakt, wordt er automatisch een Teams kanaal ‘General’ aangemaakt. Achterliggend wordt er aan dit kanaal automatisch een SharePoint site gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat alle files binnen je kanaal centraal gebundeld worden.
Het grote verschil is dat je via SharePoint alles kan verzamelen en delen, inclusief samenwerken. Jammer genoeg kan dit laatste niet binnen één interface. Microsoft Teams daarentegen zorgt ervoor dat je wel direct kan communiceren en samenwerken aan de files, dit alles binnen 1 interface. Zeg vaarwel tegen mailchains met links naar documenten rond een bepaald project. Alles rond een project kan voortaan gebundeld worden in MS Teams en SharePoint.