Onze diensten

Microsoft 365 User Adoption

Meer weten?

Vraag nu je offerte aan!

Alle neuzen in dezelfde richting krijgen als het gaat over het gebruik van Microsoft 365 gebeurt niet in 1 2 3. Dit alomvattend platform is continu in ontwikkeling, dit geldt dus ook voor alle apps die hierin vervat zitten. De meeste organisaties/eindgebruikers gebruiken al Office pakketten zoals Outlook, Excel, PowerPoint en Word, en gelukkig heeft de grote meerderheid ook al haar weg gevonden OneDrive en Teams. Maar het Microsoft 365 platform heeft echter zoveel meer te bieden! Denk hierbij aan SharePoint als intranet, SharePoint in combinatie met Teams en OneDrive, Microsoft Lists, Forms en gans het Power Platform waartoe PowerApps en Power Automate behoren.

Een hele boterham dat begrijpen wij als Microsoft 365 Expert maar al te goed. Kennis van de technologie hebben is één ding, het begeleiden van een organisatie en haar medewerkers in haar digitale transitie is een ander verhaal. Daarom dragen wij user adoption en change management hoog in het vaandel.

Binnen een organisatie is er altijd sprake van een ‘digital skill gap’. De ene persoon is nu eenmaal net iets sneller mee met nieuwigheden dan de andere. Dit fenomeen zien wij heel vaak als wij een user adoption traject (lees Microsoft 365 Discovery traject) starten bij organisaties die de productiviteit van hun werknemers willen boosten.

Maak verandering begrijpbaar & eenvoudig

Veranderingen behapbaar maken voor jou en je collega’s dat is onze taak! Het is aan ons om iedereen inzichten te geven in gans het Microsoft 365 platform die gevuld is met gigantisch veel apps, elk met hun eigen features. Zo kan je bijvoorbeeld met OneDrive heel gemakkelijk online je professionele documenten bewaren en delen met anderen (collega’s of externen). Opgelet: het is niet de bedoeling dat je een mappenstructuur gaat aanmaken binnen OneDrive, om zo vervolgens met anderen samen te werken. Als je dit wil, dan werk je beter een structuur uit binnen samenwerkings- en communicatieplatformen zoals Teams of SharePoint.

Productiviteit

SharePoint Online als intranet

Wist je trouwens dat je ook een leuke intranet pagina (= SharePoint site) kan maken voor gans jouw organisatie dankzij SharePoint Online? Met slechts een paar klikken beslis jij wat iedereen te zien krijgt op de landingspagina. Zo kan je heel eenvoudig nieuws, agendapunten, instructies, procedures en andere leuke weetjes delen. Kortom alle informatie die belangrijks is voor jouw medewerkers wordt gebundeld op één plaats. Centraal én vanuit een zeer herkenbare lay-out en structuur. Handig toch!

Vermijd chaos & creëer governance

Ongeachte welke Microsoft 365 applicatie je gebruikt, het is daarbij zeer belangrijk dat er geen chaos ontstaat door een wildgroei aan documenten en andere files. Hoe dan? Er moet een bepaalde structuur afgeklopt worden en die kan er enkel zijn mits goede afspraken binnen een organisatie. Het is niet voor niks dat ze zeggen ‘goede afspraken maken goede vrienden’.

Structuur + goede afspraken = governance. Om dit te bekomen is het zeer belangrijk dat er een balans ontstaat tussen de technologie zelf (= hier het alomvattende platform van Microsoft 365), de (eind-)gebruikers én de afspraken hierrond.

Om het gewenste resultaat te bekomen, hanteren we de onderstaande aanpak. Enkel op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de eindgebruikers (= je medewerkers) mee zijn in het verhaal, de meerwaarde duidelijk is voor iedere partij én dat ze de nieuwe manier van werken kunnen toepassen en over de nodige kennis beschikken.

Wie betrekken we

Een belangrijke eerste stap is de juiste mensen betrekken in je traject. Zonder medewerkers die jouw organisatie begrijpen, wordt het moeilijk.

WAT ZIJN JE SCENARIO’S

Mensen die de business begrijpen, hebben ook meer zicht op concrete werksituaties. Deze situaties bepalen je verdere verloop.

BEPAAL JE COMMUNICATIE

Hoe gaan we onze nieuwe manier van werken communiceren? Wanneer? Alles tegelijkertijd, … ?

MAAK EEN TRAININGSPLAN

Zorg er voor dat je medewerkers traint i.f.v. wat ze nodig hebben. Zorg ook dat je de nodige aandacht besteedt aan je helpdesk, power users,…

VOLG OP EN STUUR BIJ

E-learning, rapportage, bevraging, … Verschillende manieren om te bepalen of je traject tot op heden succesvol is. Volg op en stuur bij waar nodig.

Deze aanpak zorgt voor duidelijkheid en ontzorgt de organisatie in de uitrol én begeleiding van het user adoption traject. Door personen uit verschillende lagen en afdelingen in dit proces te betrekken, kan er een blauwdruk gemaakt worden van de huidige werksituaties. Om zo vervolgens de maturiteit op vlak van user adoption binnen een organisatie te bepalen.

 • Direct aanspreekpunt voor al jouw productiviteitsvragen 
 • Persoonlijk contact met een productivity coach 
 • Microsoft 365 discover sessies met stakeholders 
 • Geeft jullie inzichten in de nieuwe manier van werken & toont hoe je het best toepast met de tools die vervat zitten in Microsoft 365 
 • Een productivity coach begeleidt je van A tot Z in jouw digitale transformatie
 • Up-to-date platform met +1000 Microsoft 365 training video’s. 
 • Learning journeys 
 • Microsoft 365 usage report 
 • Maandelijks webinar omtrent Office 365 productivity features 
 • We organiseren 3 gerichte training per jaar voor alle gebruikers. 
 • De inhoud wordt afgestemd in functie van concrete werksituaties 

Managed productivity richt zich op de eindgebruikers en key-users. Via deze aanpak krijgt deze doelgroep een praktijkgerichte ondersteuning naar een nieuwe manier van werken.

Change management

Vaak zien we dat veel organisaties willen starten met de uitrol van SharePoint, Microsoft Teams, Microsoft OneDrive of andere Microsoft 365 apps en dan ergens in het proces vastlopen. Soms zien we zelfs dat een organisatie het al heeft uitgerold en dat het daarbij stopt. Helaas is het activeren van de licentie, of een algemene migratie niet voldoende.

Het is zeer belangrijk dat er een stakeholder groep bij elkaar wordt gebracht om de “best practice” vanaf het begin uit te stippelen en mee op te volgen. Zodat er wel rekening gehouden wordt met de huidige processen en werkscenario’s. Maar helaas worden deze zaken vaak vergeten of achterwege gelaten door gebrek aan kennis, tijd…  Net om al deze zaken in goed banen te leiden kan je op Hello rekenen.

Want door de nieuwe manier van werken, krijgen gebruikers nieuwe inzichten en maken ze kennis met nieuwe features. En na een succesvolle user adoption traject kan een organisatie ervoor kiezen om hun medewerkers te blijven triggeren via een e-learning platform zoals Hello Learning.

Never stop investing in
your knowledge & productivity!

Change management is belangrijk in gans het proces van uitrollen én ermee aan de slag gaan. Als Microsoft 365 expert én PROSCI certified partner willen we bedrijven hierin ondersteunen volgens een gestructureerd proces gebaseerd op het ADKAR methode.

“THE SUCCESFUL ADOPTION TO A MODERN WORKPLACE REPRESENTS A CHANGE IN BEHAVIOR.

IT IS MORE THAN A SET OF PRODUCTS – IT IS A FUNDAMENTALLY DIFFERENT WAY OF WORKING.”

This change is about people!

logo_microsoft_365
hello-learning_600_sq-wit
Hello PROSCI Certified | Hello.be

Ontdek de meerwaarde van Hello Learning

Hello Learning is een superhandig leerplatform boordevol Microsoft 365 training video’s. Zo heb je altijd alle handige tips en tricks binnen handbereik. Je kan zelfs verschillende leertrajecten starten rond een specifiek onderwerp.

Weet je iets niet van een bepaalde app binnen Microsoft 365? Dan is Hello Learning je “Holy Bible”. Het is het ideale platform om alle eindgebruikers binnen je organisatie te trainen én up-to-speed te houden omtrent de nieuwste ontwikkelingen binnen Teams, SharePoint, …

Laat je gegevens achter om Hello Learning 1 maand gratis uit te proberen.
Of ga aan de slag met onze Productivity Coach 😉

Boost jouw digitaal verhaal met onze Productivity Coach of Hello Learning!Meer weten?

Vraag nu je offerte aan!

Iedereen mee op de digitale trein, dat is Hello!

Werken in de cloud niet langer een uitzondering is, maar een olympisch minimum. Zorg er dus voor dat al jouw medewerkers mee zijn in het digitaal verhaal van Microsoft 365. Investeren in hun kennis & kunnen, resulteert in olympisch goud! Medewerkers die uitblinken op de werkvloer, zijn een reflectie van jouw organisatie.

Kies net als andere gerenommeerde organisaties voor een productivity coach zoals Hello. Samen zorgen we ervoor dat iedereen op de digitale trein springt!

Video afspelen