Microsoft 365 Copilot: jouw AI-rechterhand op de werkvloer?

Sinds 2024 is Microsoft Copilot beschikbaar voor het grote publiek (dit voor iedereen met de volgende M365-licenties: Microsoft 365 Premium, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 E3 of E5). Fantastisch, dan kunnen we nu onze productiviteit én creativiteit op de werkvloer een boost geven, toch?! Of ben jij nog niet zo happig op de komst van deze AI-tool? Alles over de AI-mindset op de werkvloer, de verwachtingen én de kracht van Copilot binnen Microsoft 365 & bellen met Teams lees je in onze blog. Ontdek hoe het alle afdelingen binnen jouw organisatie een boost kan geven!

AI-mindset op de werkvloer

Dat AI de toekomst is, was tot voorkort misschien ondenkbaar voor sommige onder jullie. Je zou denken dat sommige zelfs vrezen voor hun job, zoals met de komst van proces automatisering en robotisering waardoor vele banen werden geschrapt. Maar integendeel, uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid naar AI, generative AI, snakt. Dit om bestaande data om te zetten naar nieuwe content, om zo hun huidige workload te verlichten én productiviteit te boosten.

De verwachtingen voor AI liggen hoog! Tegen 2030 verwachten wij dat:

  • We aanzienlijk veel tijd besparen: zo verwacht 21% dat het aantal meetings met de helft zal afnemen en 33% verwacht dat je in minder tijd kwalitatiever werk zal leveren dankzij Copilot.
  • We nóg slimmer gaan werken: dit door betere inzichten te verkrijgen in hoe we onze kostbare tijd best indelen en onze eerste draft van een offerte, e-mail en dergelijke nog meer gaan ‘outsourcen’ aan onze AI-assistent.
  • Het einde van het tijdperk is aangebroken wat betreft informatie overload. 23% gelooft dat we voor de helft minder tijd gaan besteden aan het beantwoorden van e-mails en chats. Net omdat wel alle nodige data uit voorafgaande meetings, chats, e-mails en andere file gaan kunnen capteren én samenvatten dankzij MS Copilot als onze rechterhand. Vaarwel irrelevante informatie!
  • Het niet langer een huzarenstuk is om alle eindjes aan elkaar te knopen wat betreft het zoeken & vinden van de informatie die we nodig hebben. Ondanks de geïntegreerde search-balken in alle Microsoft 365 applicaties is het soms nog veel manueel werk om de juiste informatie te verkrijgen. Laat dat nu net dat de kracht zijn van Copilot: alle informatie (documenten, meeting recaps, e-mails, chats,…) bundelen en samenvatten voor jou. Het stelt je in staat om sneller conclusies te trekken, sneller te analyseren én te reageren naar collega’s & klanten toe.


Met Microsoft Copilot als jouw rechter AI-hand, kan je heel wat werk verzetten én met de tijd gaat het volledig ingeburgerd zijn op de werkvloer. AI zal ook slimmer én slimmer worden waardoor het nog verfijnder je vragen zal beantwoorden en content zal creëren.

Copilot for Microsoft 365 | Hello.be

MS Copilot door onze ogen

Logo Microsoft Copilot | Hello.beAls Microsoft 365 expert is het niet ondenkbaar dat wijzelf aan de slag zijn gegaan met Microsoft Copilot op de werkvloer! In onze ogen heeft deze mind-blowing tool veel zaken te bieden die het nieuwe manier van werken de nodige ondersteuning biedt. Het is een echt een game changer op vele vlakken en kan gebruikt worden door elke afdeling binnen jouw organisatie. Zelfs als je belt met Teams.

Eens je de functie ‘transcriptie’ activeert(*) aan het begin van je telefoongesprek, kan je aan Copilot gerichte vragen stellen. Dit volledig geïntegreerd in je Microsoft Teams interface! Je kan vragen om een samenvatting te geven van het gesprek, de actiepunten op te sommen of te visualiseren in een tabel,… Dit en nog veel meer! Je moet het enkel vragen én Copilot geeft jou de gewenste informatie. En misschien niet onbelangrijk, je moet niet direct in actie schieten. Je kan perfect op een ander moment de gewenste insights bekomen omtrent de gevoerde gesprekken. You just have to ask Copilot! Superhandig voor als je nog een e-mail achterna wilt sturen omtrent de actiepunten, of als je naar aanleiding van een gesprek nog een verslag moet uitwerken of een meeting moet inplannen.

(*) Opgelet: je moet de ‘transcriptie’-functie manueel activeren.

Wat kan Copilot betekenen voor verschillende afdelingen binnen een organisatie?

MS Copilot kan de productiviteit én creativiteit binnen jouw organisatie een flinke boost geven. Zo kan het hele presentaties, verslagen, e-mails en andere type files voor je uitwerken en lay-outen volgens de huisstijl van jouw organisatie. Een meerwaarde voor elke afdeling, toch?

Zo kan Microsoft Copilot bijvoorbeeld de marketing afdeling een aanzet geven qua copywriting. Opgelet: dit kan  enkel op basis van maximum drie bronbestanden. Is het resultaat niet volledig naar wens, dan kan je een alinea of heel het document laten herschrijven door de “rewrite” functie. Je kan zelfs de communicatiestijl (toon) bepalen en aan Copilot vragen om een sectie te visualiseren in bijvoorbeeld een tabel. Wil je een verbluffende (marketing) presentatie? Jouw AI-assistent heeft er supersnel eentje voor jou gemaakt.

Ook voor de sales & customer service afdeling heeft Copilot heel wat te bieden. Meetings en telefoongesprekken met klanten vat Microsoft 365 Copilot in mum van tijd voor je samen. Dit inclusief alle actiepunten die hieruit voortvloeien. Deze kan je vervolgens verwerken in een verslag, of manueel opnemen in je To Do of Planner. Op basis van deze informatie kan het zelfs je meetings voorbereiden en e-mails preppen met actiepunten of standpunten van specifieke personen. Het enige dat jij moet doen, is de geproduceerde content nalezen.

Ook cijfers in Excel tovert Microsoft Copilot voor jou om tot draaitabellen of nuttige grafieken. Het kan zelfs bepaalde trends voor je detecteren. Handig voor de finance afdeling! Kortom je kan deze handige AI-tool inzetten voor verschillende doeleinden én enorm veel tijd besparen. Maar hou je kop erbij, alle content die hieruit voortvloeit moet je nog wel nalezen. Copilot staat er, maar is ook nog steeds aan het leren om het beste van zich zelf te geven 😉

Haal alles uit Microsoft 365 🚀

Wil jij ook meer uit je Microsoft 365 suite & Microsoft Copilot halen? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts staan je bij met raad & daad!

Reken net zoals Induver, Smet Group, Studio 100, Tec7, Gemeente Erpe-Mere, GeoDynamics en andere organisaties op onze Microsoft 365 & telecom expertise!

Vragen? Just shoot & laat je volledig ontzorgen.