Feilloos werken & bellen met Teams via vaste toestellen

Stilaan beginnen vaste telefoontoestellen op de werkvloer plaats te maken voor headsets. Reden: steeds meer mensen werken hybride, deze flexibiliteit op de werkvloer is niet meer weg te denken in een hedendaagse werkcultuur. Dit neemt niet weg dat er nog altijd mensen zijn die fervente liefhebbers zijn van een vast toestel op bureau, denk hierbij aan mensen die de receptie bemannen, of een CEO die liever een hoorn vast heeft tijdens het bellen dan een headset op zijn hoofd.

Geregeld krijgen wij dan ook de vraag “nu we gaan bellen via Microsoft Teams én afscheid nemen van onze klassieke telefooncentrale, moeten wij dan ook investeren in Microsoft Teams certified toestellen?”. Het antwoord op deze vraag is niet simpelweg “ja” of “nee”. Alles hangt af van de organisatie haar bedrijfscultuur, de voorkeur van de gebruikers en natuurlijk de noden. Binnen sommige bedrijven zijn vaste toestellen immers niet weg te denken. Laten we daarom inzoomen op de mogelijkheden en voordelen van gecertificeerde Teams toestellen.

Professioneel aan de slag

Alles staat of valt met professionele communicatie, dit ongeacht het kanaal. De gouden vuistregel op de werkvloer moet zijn dat iedereen zo gemakkelijk mogelijk moet kunnen vergaderen, bellen en samenwerken. Als Microsoft 365, lees Microsoft Teams, al ingeburgerd is in de organisatie, dan is het slechts een kwestie van tijd om ook te gaan bellen met Teams. Zet je als bedrijf al volop in op het nieuwe manier van werken en bellen jullie al naar vaste lijnen via MS Teams? Vergeet dan niet om de nodige aandacht te schenken aan hardware, hardware dat hand in hand gaat met Teams! Hierbij alle hardware mogelijkheden op een rijtje:

 •  SIP Gateway: doop bestaande telefoontoestellen om tot volwaardige Teams toestellen via SIP Gateway, mits deze compatibel zijn. Indien dit het geval is dan kan je dankzij SIP je huidige toestellen toevoegen aan je Teams-omgeving en deze beheren via je Teams admin omgeving.
 • Gecertificeerde Teams devices: zijn je huidige toestellen aan vervanging toe, of wil je grotendeels gaan inzetten op de flexibiliteit van headsets maar zijn er nog een paar die een vast toestellen wensen. Dan adviseren we je om te investeren in Microsoft Teams certified toestellen, zo heb je een fysiek toestel waarin alle features van Teams naadloos in voortvloeien en je je aanmeldt met je Microsoft 365 credentials. Net zoals een toestel met SIP gateway, zijn ook deze toestellen zichtbaar in je Teams-omgeving en kunnen ze dus perfect beheerd worden via je Team admin center. Keuzestress? De CCX-serie van Poly is een echte aanrader!
 • DECT: ook gekend als Digital Enhanced Cordless Telecommunications, is niet weg te denken in het Teams hardware rijtje voor grote fabriekshallen, magazijnen, ziekenhuis of andere locaties waarbij de wifi onstabiel is. Om bellen met Teams naadloos door te trekken op deze werklocaties, heeft Poly de draadloze Poly Rover-handset (IP-telefoon) op de markt gebracht met de niet ondenkbare Poly Rove-basisstations en -repeater.
  (!) Omdat DECT niet de ideale oplossing is voor elke organisatie, zien we een toenemende trend waarbij organisatie steeds meer beginnen te investeren in stabiele wifi-oplossingen. Dit om het “bellen-met-Teams” verhaal door te trekken op de werkvloer van fabriekshallen en dergelijke. Door de wifi te stabiliseren zijn de werknemers nu wel in de mogelijkheid om de MS Teams app te gebruiken op hun mobiele toestellen en genieten ze van alle Teams features (chatten, foto’s doorsturen,…) waardoor ze meer kunnen dan enkel en alleen bellen.
 • SIP intercoms voor Teams: Robin telecom is één van de meest vooruitstrevende producenten die intercoms op de markt heeft gebracht die feilloos gekoppeld kunnen worden met je Microsoft Teams omgeving. Zo kan je als user vanuit je Teams app, Teams telefoontoestel, Teams web client én Teams app inkomende intercom gesprekken (audio en video) te woord staan én zelfs de deur openen voor de bezoeker. Het is dus niet langer een no go als er even niemand aan het onthaal zit, hij/zij kan vanop afstand iemand binnenlaten 😉
 • Headsets: headsets werden voor de pandemie al gebruikt op de werkvloer, maar kreeg een stevige duw in de rug tijdens de pandemie toen iedereen moest thuiswerken. En tot op heden is het ondenkbaar geworden op de werkvloer. Investeren in zakelijke headsets met active noise cancelling en adaptieve ruisonderdrukking is goud waard! Zo hoort de persoon aan de andere kant niet je collega’s op de achtergrond tijdens een call of online meeting. Win-win voor alle partijen én je bent super flexibel want je kan ermee thuiswerken of on-the-go. Bekijk zeker het uitgebreide gamma van Poly waarin Teams in geïntegreerd zit (Teams button).

Afhankelijk van je organisatie en de noden is een en-en-verhaal perfect mogelijk. Het ene sluit het andere niet uit, je kan perfect kiezen voor een headset, een vast toestel en een intercom. Dit alles gekoppeld aan je Teams-omgeving. Het doel van “het nieuwe manier van werken” is immers de productiviteit op de werkvloer boosten en niet weerhouden.

Voordelen gecertificeerde MS Teams toestellen

Als de voorkeur op de werkvloer uitgaat naar vaste toestellen op bureau, dan is het voor de hand liggend(er) om te kiezen voor apparaten die Microsoft Teams certified zijn. Door hiervoor te kiezen, haal je er ook het maximale uit als je werkt en belt met Teams. Het brengt tal van voordelen met zich mee:

 •  Naadloze integratie tussen Microsoft Teams en je teams gecertificeerd toestel. Het enige dat je moet doen is je aanmelden.
 • Het is gebruiksvriendelijke & intuïtief in gebruik doordat de Teams interface doorgetrokken wordt naar het toestel.
 • Het is 100 % secure: doordat het toestel Teams certified is, worden ook de Microsoft beveiligingsnormen en -features doorgetrokken naar het desbetreffende apparaat.
 • Het is compatibel waardoor alle MS Teams features worden doorgetrokken naar het toestel.
 • Doordat de telefoontoestellen Microsoft Teams gecertificeerd of compatibele SIP gateway toestellen zijn, zijn al deze toestellen zichtbaar in de Teams admin center. Zo kan je als IT-admin vanuit één centrale plaats firmware updates uitvoeren en gebruikers toewijzen.
 • En tot slot kunnen deze toestellen zonder problemen opgenomen worden in de Teams call flow.

Gecertificeerde toestellen zijn speciaal ontworpen om heel het bellen met Teams verhaal te stroomlijnen op de werkvloer. Welk toestel je best inzet, hangt sterk af van welke apparaten je al op de werkvloer gebruikt én vooral hoe je je gebruikers gemakkelijk de overstap kan laten maken naar bellen met Teams. Het antwoord is dus niet eenduidig “ja” of “nee” maar wordt best case per case bekeken.

Haal alles uit bellen met Teams 🚀

Zit je nog met vragen rond Teams certified telefoontoestellen, intercoms voor Teams, headsets, vergadertools of heel het “bellen-met-teams” verhaal? Wij helpen je graag verder om jouw digitaal verhaal compleet te maken

Reken net zoals CT Paramedics, Smet Group, Studio 100, Tec7, Gemeente Erpe-Mere, GeoDynamics en andere organisaties op onze Microsoft 365 & telecom expertise!

Vragen? Just shoot & laat je volledig ontzorgen.