Democo Group kiest 100% voor telefonie via Teams

Democo container

Wat in 1977 begon als een familiebedrijf, is ondertussen uitgegroeid tot een gekende bouwgroep. Met meer dan 700 werknemers bundelt Democo Group verschillende expertises onder één dak en streven zij naar hoogstaand kwaliteit. Zij willen hun klanten volledig ontzorgen van A tot Z door middel van hun uitgebreide kennis in aanneming, ontwikkeling, afwerking én verschillende technieken, zoals security, sanitair, technisch onderhoud, elektriciteit. Bij alle project types (van ruwbouw tot renovatie, tot kant-en-klare oplevering,…) die ze uitvoeren, draagt Democo duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij willen dé partner zijn als het gaat over duurzame, maar betaalbare totaalprojecten.

Logo Democo Group - Vandenbriele | Hello.be
Logo Democo Group - Demtec Services | Hello.be
Logo Democo Group - Democo | Hello.be
Logo Democo Group - Deholi | Hello.be
Logo Democo Group - Ciril | Hello.be
Logo Democo Group - AEW | Hello.be
Logo Democo Group - AEW Security | Hello.be

Efficiëntieslag voor Democo Group

Met de groei van Democo Group is de diversiteit van de type bedrijven in de groep toegenomen. Dit vertaalt zich in een toename van gebruikers en dus meer vraag naar IT-ondersteuning. Om deze groei digitaal te managen, denk aan onderhoud, ondersteuning en troubleshooting, is de IT-afdeling van Democo Group op zoek gegaan naar een win-win situatie voor alle partijen, met als uitkomst: zo veel mogelijk standaardisatie van de IT, lees: alles digitaal transformeren naar één standaard, één alomvattende platform die alles centraliseert en bundelt. Om dit verhaal waar te maken, klopte Democo Group aan bij Hello.

Hun hoofddoel? Een verbetering realiseren die voelbaar zou zijn binnen de hele groep. Dit door alles te stroomlijnen via één platform: Microsoft 365. Om dit verhaal waar te maken, zochten zij een partner zoals Hello met de nodige telecom én Microsoft 365 kennis. Vijf van de zes vestgingen van Democo Group belden al via VIOP, dit via een aparte software app van hun vorige telecom partner. Doordat de applicatie niet volledig geïntegreerd was, maakte dit het telefoniebeheer omslachtig en onoverzichtelijk. Hun hoofdkantoor belde zelfs nog via een klassieke telefooncentrale. De combinatie van beide beloplossingen zorgde voor onnodige complexiteit. De keuze voor Hello als hun partner in crime was snel gemaakt voor de migratie naar Microsoft Teams én het omdopen van hun klassieke telefooncentrale naar Teams Phone.

"Als je kan besparen op telefonie door in de perfectie de afweging te maken wie wat nodig heeft, om uiteindelijk op lange termijn kosten te besparen door standaardisatie. Dan is de keuze voor Teams telefonie in combinatie met CallGenius snel gemaakt."
An Froyman
Business Project Manager @ Democo Group

De meerwaarde voor Democo Group

Doordat de verschillende Microsoft 365 apps waaronder Microsoft Teams en SharePoint al ingeburgerd zijn op de werkvloer (lees zelfs op de werf voor projecten), was het voor de IT-afdeling een logische vervolgstap om te kiezen voor bellen met Teams. Door MS Teams te combineren met de mogelijkheden die Azure en CallGenius te bieden hebben, is het een totaalpakket! Een totaalpakket dat tal van voordelen biedt.

Democo Group site Houthalen - Pascal Vandecasteele Photography | Hello.be
  • Alles wordt gepusht via 1 platform. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk waar ze alles kunnen terugvinden en hoe ze volgens de best practices kunnen samenwerken en bellen naar/bereikbaar zijn voor externe partijen.
  • Vaarwel complexiteit dankzij de gebruiksvriendelijke Teams admin interface waarin alles rond telefonie beheerd kan worden.  Door hun Teams omgeving te koppelen aan CallGenius, een nummerbeheer tool van Hello, kunnen ze overzichtelijk alle nodige informatie rond gebruikers, nummers en nummerblokken raadplegen.
  • Lang leve call queues die volledig afgestemd zijn op de noden van Democo Group. Zo wordt na de kantooruren het 0800-nummer automatisch doorgeschakeld met hun call center en behoort het manueel doorverbinden van inkomende oproepen met de juiste afdeling tot verleden tijd.
  • Dankzij de auto attendant binnen Teams, speelt Democo Group zonder al te veel moeite geautomatiseerd een gepersonaliseerde boodschap af tijdens vakantieperiodes. Zowel de tijdspanne, als de boodschap kan achterliggend ingesteld worden.
  • Dankzij de connectie tussen Azure, CallGenius en Microsoft Teams is er een duidelijk realtime overzicht van de licenties en nummers die Democo Group in beheer heeft. Zo kan ook weer bespaard worden op licenties en nummers die niet gebruikt worden. Nummer management via Excel behoort zo tot het verleden.
  • Doordat Teams telefonie volledig geïntegreerd is met de agenda van Outlook zien gebruikers in één oogopslag of iemand beschikbaar is.
  • Troubleshooting via 1 platform wat zich vertaalt in meer tijd voor belangrijke projecten die waarde toevoegen voor de business.
  • Korte supportlijnen & flexibiliteit doordat alles gecentraliseerd is bij één partner.

"Welcome to the highway van Microsoft! Als je meegaat met de highway van Microsoft dan bespaar je enorm veel tijd. Op lange termijn bespaar je zelfs op de kosten én is er voor de IT-afdeling meer tijd voor projecten die waarde toevoegen voor de business. Kiezen voor bellen met Teams, is voor ons een enorme efficiëntieslag geweest voor onze verschillende kantoren en afdelingen. Er is nu maar 1 standaard voor communicatie & samenwerken, en dat is Microsoft Teams. Je kan Microsoft 365 niet ten volle benutten als je niet werkt én belt met Teams. " aldus An Froyman.

Wil je zelf de voordelen van bellen met Teams ervaren?

We kunnen ook een pilot traject starten. Bij Democo Group zijn we initieel gestart met een pilot voor de finance afdeling. Zij ging net verhuizen naar een ander kantoorgebouw, wat voor Democo Group de uitgelezen kans was om het uitvoerig uit te proberen alvorens het uitgerold werd doorheen heel de organisatie. Dit bespaarde Democo Group enorm veel werk! Er moesten geen kabels voorzien worden, alle fysieke telefoons moesten niet verhuisd worden en ook het doorschakelen naar de juiste persoon werd opgevangen door middel van een call queue. Dit was voor Democo Group hét moment om alles te digitaliseren!

Zit je nog met vraagstukken rond jouw digitale transformatie?
Aarzel niet om ons te contacteren, onze expert staan je bij met raad en daad.