Benut het onbenutte potentieel van Microsoft 365 dankzij Hello Learning & OASE

De grote meerderheid gebruikt dagdagelijks Microsoft 365 voor zijn/haar werk én toch blijft er achter de schermen een groot deel van deze alomvattende software suite onbenut. Elke organisatie investeert in het opzetten van de tenant maar minder in het gebruik hiervan… Terwijl er handige platformen zijn zoals Hello Learning & OASE die je productiviteit boosten. 

In samenwerking met OASE organiseerden we een webinar om professionele eindgebruikers de nodige handvaten aan te reiken, om het onbenutte potentieel van de Microsoft 365 Suite te leren gebruiken. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen zoals een user adoption traject of deepdive workshops volgen… Maar het is een continu leerproces doordat dit veelzijdig productiviteits- & samenwerkingsplatform van Microsoft voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe features.

 

Wij zien heel vaak dat organisaties de nodige Microsoft 365 licenties aankopen en alles intern uitrollen, maar dat het dan niet verder wordt benut. Hierdoor blijft een heel groot deel van het potentieel liggen. Oorzaak? Onvoldoende kennis intern, de ene bewaart zijn documenten op de file server en de andere in OneDrive (lees: er is gebrek aan structuur), enzovoort. Terwijl OneDrive, Teams & SharePoint nét het fundament zijn binnen Microsoft 365 om informatie en documentatie te delen en met elkaar te communiceren.

Dus ga aan de slag met deze key takeways:
  1. Het is van cruciaal belang dat deze zaken goed benut worden zonder chaos te creëren.
  2. Binnen een bedrijf wordt er op verschillende snelheden gewerkt: de ene persoon is direct mee, de andere niet. Daarom is het zéér belangrijk is om een balans te vinden tussen de technologie, governance (structuur) en afspraken. Je kan mensen opleiden maar als er geen afspraken zijn rond structuur dan ontstaat er nog chaos.
  3. Breng mensen uit diverse afdelingen samen tijdens een User Adoption traject én stippel een structuur uit die voor elke afdeling binnen de organisatie toegepast kan worden. Governance & afspraken maken is key!
  4. Never stop learning is ook de boodschap! Blijf je kennis bijschaven want Microsoft 365 heeft zoveel verborgen functionaliteiten die je productiviteit kunnen boosten. Maak daarom gebruik van e-learning platformen zoals Hello Learning.

Nog meer insights?

Bekijk dan hier gans het webinar en krijg nog meer tips aangereikt door Koen Van Loon (Microsoft 365 Expert @ Hello) en Tom Van ‘t Veld (Learning Architect @ OASE).  

Thumbnail Webinar Onbenutte potentieel Microsoft 365 | Hello.be
Video afspelen over Thumbnail Webinar Onbenutte potentieel Microsoft 365 | Hello.be

Probeer Hello Learning 1 maand gratis!

Ontdek zelf het gemak van ons e-learning platform met superhandige productiviteitstips, challenges & individuele leertrajecten.